Hvad gør Dubai så speciel?

Palmen

Hvis du er i tvivl om, hvorfor Dubai er speciel, så tag et kig på hjemmesiden Dubai Fan – eller læs videre her. For Dubai kan tilbyde en unik kombination, som ikke mange andre byer har.

Først og fremmest er Dubai omgivet af strand – og der er masser af den. Når man er en ørkenstat, der samtidig ligger ud til vandet, er det ikke den store kunst at bygge en kunstig strand – og det har Dubai gjort i et stort omfang. Faktisk har de bygget en hel kunstig ø kaldet Palm Jumeirah – eller bedre kendt som palmeøen i Danmark.

På palmeøen finder du masser af gode strande, og du kan leje på din egen villa eller finde et hotelværelse. Et andet oplagt sted for strandliv er Jumeirah Beach, hvor du også finder masser af strandhoteller.

Seværdigheder

Rejsende i DubaiMen strandlivet er kun den ene side af Dubai – noget som mange andre destinationer også kan tilbyde. Den anden del er storbylivet. For Dubai er først og fremmest en storby med alt hvad der dertil hører.

Her finder du masser af gode restauranter og ikke mindst fantastisk shopping. Dubai har en lang række shoppingcentre, hvor det største af dem faktisk også er verdens største af slagsen. Med 1200 butikker er der shopping nok til flere dage.

Og så er der naturligvis også en række seværdigheder. Den største i både direkte og overført betydning er Burj Khalifa, der med sine 800 meter er verdens højeste. Og selvom du ikke kan komme helt op, er der en fantastisk udsigt fra platformen højt oppe.

Nede på jorden igen kan du så passende besøge bydelen Deira, der er den gamle del af Dubai. Her finder du ikke så meget stål og glas – i stedet er der hyggelige basarer og smalle gader, hvor du kan slentre i timevis.